Ma 2024. július 23. kedd, Lenke napja van. 
Akadálymentes oldalak akadálymentes oldalak »
 
Főoldal
Községünk
Önkormányzat
Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal
Cegléd Járás
Községháza
Ügyfélfogadás
Intézmények
Oktatás
Szociális ellátások
Gazdaság
Kultúra - Sport
Média
Turizmus
AKTUÁLIS
Képtárak
Videók
Oldaltérkép
Kapcsolat
Választások
Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest Megyébe
KŐRÖSTETÉTLEN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT BELTERÜLETI UTAK KORSZERŰSÍTÉS
KŐRÖSTETÉTLEN IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ PROGRAMJA
KŐRÖSTETÉTLEN KÖZSÉG ENERGIAHATÉKONYSÁGI PROJEKTJE
ENERGIAHATÉKONYSÁGI BERUHÁZÁS A KŐRÖSTETÉTLENI INTÉZMÉNYEKNÉL
ADATVÉDELEM
 

PROGRAMKERESŐ
Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Pest Megyei Békéltető testület
Belterületi utak korszerűsítése

PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM MAGYARORSZÁG KORMÁNYA PESTMEGYE

 

Kőröstetétlen Község Önkormányzat belterületi utak korszerűsítése

Kőröstetétlen Község Önkormányzat 2018.04.24-én sikeres pályázatot nyújtott be az Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén című, PM_ONKORMUT_2018 kódszámú felhívásra. A projekt a Magyar Állam finanszírozásával valósul meg, támogatója a Pénzügyminisztérium.

 

A támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból. Az önkormányzat a 46,15 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével a Széchenyi és Kossuth utca felújítását valósítja meg.

A projekt főbb adatai

Kedvezményezett neve: Kőröstetétlen Község Önkormányzat
Projekt címe: Kőröstetétlen Község Önkormányzat belterületi utak korszerűsítése
A szerződött támogatás összege: 46 148 531,- Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 95%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.09.30.
A Támogatási Szerződés száma: PM_ONKORMUT_2018/41

A projekt tartalmának bemutatása

 

A pénzügyminiszter 2018. november 5-én döntést hozott az "Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén" című felhívásra benyújtott pályázatok tekintetében, amivel 74 települési önkormányzat beruházásai nyertek támogatást.

 

A pozitív támogatói döntést 2018. november 27-én küldte ki a Magyar Államkincstár. 2019. február 11-én pedig a Támogatási Szerződés mindkét fél aláírását követően hatályba lépett.

 

Közbeszerzési eljárás keretében kiválasztásra került a kivitelező, akivel 2019.06.18-án megkötésre került a vállalkozási szerződés. A kivitelezési munkálatokat a Gildex Útépítő és Útfenntartó Kft végzi. A munkaterület átadása a kivitelezőnek 2019.08.12-én megtörtént, aki aznap meg is kezdte a munkálatokat.

 

A projekt célja a pályázatban megjelölt önkormányzati tulajdonú belterületi utak felújítása és korszerűsítése a településen, melynek megvalósulása nagy jelentőséggel bír a település életében. A felújított szilárd burkolatú utak hossza pedig 910 fm összesen. A Széchenyi utcában 590 m hosszúságban és 3,4 m szélességben, a Kossuth utcában pedig 320 fm hosszúságban és 3,4 m szélességben kerül felújításra a meglévő útszakasz.

 

A kivitelezés során fakivágásokra nem kerül sor. A polgármesteri hivatal munkatársa által kijelölt helyekre utcánkként 5 db fa kerül telepítésre. A projekt keretében továbbá utcánkként 1 db sebességi haladást jelző tábla kerül kihelyezésre. Fekvőrendőrből 1 db kerül elhelyezésre utcánkként, melyek fúrással, dűberezéssel kerülnek rögzítésre. Ehhez kapcsolódóan elhelyezésre kerülnek a fekvőrendőrt jelző táblák (utcánkként 2 db). Valamint utcánkként elhelyezésre kerül egy-egy kerékpár elhelyezésére lehetőséget biztosító eszköz.

 

A projekt több pozitív változást is fog hozni a település életében, hiszen a beruházás eredményeképp veszélyhelyzetben gyorsabban helyszínre érnek a rendőrség, katasztrófavédelem szakemberei, orvosi ügyelet, mentőszolgálat gépkocsija-i. Itt érik el a lakosok a településen lévő szolgáltatásokat, orvosi rendelést, iskolai ellátást, tömegközlekedési útvonalakat, vasút állomást, buszjáratokat. A lakosság által használt gépkocsik rossz időjárási körülmények esetén is biztonsággal céljukhoz érnek. A közlekedési lehetőségek javulásával az ott élő lakosság életkörülményei is javulnak.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK

FOTÓK A BERUHÁZÁSRÓL

Kossuth utca Kossuth utca Kossuth utca Széchenyi utca Széchenyi utca Széchenyi utca

 
Közérdekű adatok
Magyar falu program
Településarculati kézikönyv
Ügyfélfogadás
Letölthető nyomtatványok
Kőröstetétlen madártávlatból

Kőröstetétlen madártávlatból

KÉPTÁRAK

KÉPTÁRAK

KÉPTÁRAK

KÉPTÁRAK

KÉPTÁRAK

KÉPTÁRAK

KÉPTÁRAK

KÉPTÁRAK
A lap 0.0252 másodperc alatt készült el.
KŐRÖSTETÉTLEN KÖZSÉG HIVATALOS HONLAPJA Copyright 2024 design by © Ceglédinfo
| A látogatók száma 2009.03.31-től összesen: 3137658 | Ebben a hónapban: 10752 | Ma: 57 | jelenleg: 1 | Statisztika |